Tető a platánok alattA tervezési programban a Zala Megyei Kórház Zrínyi út felőli bejáratánál előtető tervezése volt a feladat. A Zrínyi úti védett fasor platánfáin, a lombkoronán előszeretettel fészkelő varjak rendszeresen problémát okoznak a
járókelőknek. A higiéniai problémák miatt az Önkormányzat előtető építésére szánta el magát, melynek megoldására változatokat készítettünk Fülöp Tibor építész kollégámmal.
A különböző javaslatok tartószerkezete, a letámasztási pontjai és a lefedés módja mind-mind különböző. A lefedett terület elvi kontúrja szintén javaslat részét képezi, mely változatonként más. 

A tervezési koncepció kialakításhoz az alapgondolatot a hatalmas platán fák adták. Az ember által ültetett lények tetőként borulnak a járda fölé, melyeket az ember által épített tetőszerkezet támaszt alá. Így a nagy fák és az épített kis fák lombkoronája együttesen fedi a járókelőket: az óriás fák léptékét emberivé alakítva.


A fák alatt tölcsér szerűen sűrűsödik a szerkezet, amely így összeáll egy lepellé egy perforált felülvilágítóval. Mégis változatos képet adhat, amint elhaladunk mellette.