Balatonvilágos, üdülőépület



A tervezéssel érintett telek Balatonvilágos Alsó-telepén, azaz a Zrínyi úton található, közvetlenül a Balaton-parton. A telek eredetileg szélesebb lehetett, de az 1960-70-es évek telekosztásai következtében a környező telkekkel megegyező módon ezt is feldarabolták, ennek következtében az épület környezetében az oldalkertek méretei drasztikusan lecsökkentek.

A századelején épült, kb. 82 m2 bruttó alapterületű földszintes, tetőtér beépítéses épület jelenleg szabadonálló beépítéssel helyezkedik el a telken. A tető az oldalsó telekhatárral párhuzamos, nyeregtetős kialakítású, a jelenlegi kiemelt torony épületrész tömegét megtartjuk az átalakítás során. A tetőteret az épület súlypontjában elhelyezkedő galériás lépcső köti össze a földszinttel. A földszinten helyezkednek el a közösségi helyiségek, a nappali, étkező, konyha. A tetőtérben kapnak helyet a pihenő szobák. 
A tető, az új tömeg formája és a nagy áttört üvegfelületek a balatoni panoráma és a kedvező benapozás miatt alakult ki a tervben szereplő módon.
Az épület a tervezőasztalon pihen jelenleg.

MEGLÉVŐ ÁLLAPOT









  

TERVEZETT ÁLLAPOT