"Neked való ház" projekt Life Coaching szemlélettel

"Neked való ház" projekt Life Coaching szemlélettel!
Ehhez keresek 3 önként jelentkezőt!A „Neked való ház” projekttel már foglalkozom egy ideje, melynek keretében keresem az egyén és az épület kapcsolatát. Szeretném az eddigi kutatást a Life Coaching segítségével új nézőpontba helyezni, emiatt beiratkoztam egy képzésre, melyre még most is járok. A projekt kialakulóban van, ehhez nagy segítséget nyújtana, ha minél szélesebb merítéssel tudnám tanulmányozni az egyéni élethelyzeteket, az élettér és a külső-belső igények kapcsolatát. Egy rövid, 30 perces bemutatkozó beszélgetésre szeretnélek invitálni, ahol elmondom majd, hogy miről szól a „Neked való ház” projekt, hogy kapcsolódik hozzá a Life Coaching, miben tud segíteni, mit lehet vele elérni és te is elmondanád, hogy miért keltette fel az érdeklődésedet, milyen témát hoznál be. A beszélgetés kötelezettség nélküliHa a bemutatkozás után úgy érzed, hogy szívesen belekezdenél egy hosszabb közös munkába, várlak örömmel!


Miről fognak szólni a "Neked való ház" beszélgetések?
A beszélgetések fő iránya a kutatási területem, vagyis az Épület - Én kapcsolata, a ház, élet, életmód és az ehhez hozzárendelhető építészeti eszközök, jelek, terek, képek. Konkrétan egy útkeresésre szól az invitáció, ahol felvázolnánk a választott témádhoz kapcsolódóan a jelenlegi állapotot, és azt, hogy mi lenne a személyiségednek a legmegfelelőbb. Ehhez megoldást is keresnénk miközben rengeteg új felismerésre is szert tehetsz. 
A beszélgetés témája lehet a lakás, amiben élsz, ház, régi, új, vagy az élethelyzetedhez, környezetedhez, berendezésekhez, rendhez fűződő viszonyoddal kapcsolatos kérdéskör, attól függően, hogy mi vinne téged előre, mi az, ami érdekel. 

Mennyi ideig tart egy 
"Neked való ház" beszélgetés?
A bemutatkozás 30 percet vesz igénybe. A második alkalmat követően a beszélgetéseink 60 percig fognak tartani. A beszélgetések száma függ a téma mélységétől, a közös munka intenzitásától és persze attól, hogy te mennyi időt tudsz rá áldozni. Az első alkalommal kitűzzük a célt és megbeszéljük a keretrendszert.

Miért foglalkoztat engem a "Neked való ház"?
Számomra a tervezés nem csak azt jelenti, hogy egy funkcionális tárgyat kifaragunk különböző anyagokból, hanem felelős feladat. Nem véletlenül használtam ezt a ronda szót, hiszen manapság leginkább a funkció és a használat adja az épület értékét, háttérbe szorítva a lelki, szellemi és egyéb nem mérhető tartalmakat. Véleményem szerint az épület olyan szerves alkotója az embernek, a benne élőknek, mely nyolcadik bőrrétegként működik, hatással van az életünk minden mozzanatára, nem csak a jelenre, hanem hosszú távú életminőségünkre is. Fontosnak találom, hogy építészként minél pontosabban megtaláljam azt az építészeti formát, gondolatot, mindezekhez a műszaki tartalmakat, amelyek egységben vannak az építtetőkkel. 
A már meglévő épületek esetében kötöttebb a helyzet. Gyakori, hogy a rosszul megfogalmazott szükségletek és igények negatív irányba befolyásolják az élet mindennapjait. Ilyen diszharmóniát okozhatnak a színek hibás megválasztásai, a rendetlenség, funkciótlanság, rossz tájolás, elavult divatirányzatok követése, vakfoltok a lakásban stb. A belső egyensúly megteremtését segíti a külső térrel való harmónia, melyhez szükséges önmagunk ismerete. Ezt az útkeresést szeretném minél tudatosabban, új eszközök segítségével építészként és Life Coachként segíteni.

Az önkéntes beszélgetések lezárultak, a folytatás hamarosan jön...