Gombosszeg lakóépület

A tervezési koncepció alapja egy olyan lakóépület tervezése volt, mely egy család élettere lehet. Az épület alapkonfigurációja a hagyományos háromosztatú parasztház. Az épület keleti irányból közelíthető meg gyalogosan. A lakóépületbe való bejutás a keleti irányból lehetséges, fedett tornácon keresztül. Innen lehet bejutni az előtéren keresztül a ház központi terébe, az étkezőbe és a konyhába, mely helyről elérhető az összes többi helyiség. Az épületet a középső traktus geometriai súlypontjában elhelyezett tömegkályha fogja fűteni. Az épület középpontjában kap helyet a tömegkályha, mely szemeskályha és csikótűzhely is egyben. A konyha és étkezőhöz kapcsolódik a nappali, mely az épület déli oldalán található. Az utca felőli oldalon található a földszinten a gyerekek szobája, felette, az épület másik végén, a nyugati oldalon található a szülői háló és a fürdőszoba. Az épület északi oldalán helyezkednek el a kiszolgáló helyiségek.









A ház építőmestere Ekler Károly.