"NEKED VALÓ HÁZ" projekt„Neked való ház”-ról


Tervezőként gyakran találkoztam azzal a problémával, hogy az engem felkereső építtetők nem tudták megfogalmazni pontosan, hogy mit szeretnének. Előfordult, hogy nem ismerték önmagukat eléggé, emiatt olyan házat terveztünk, amivel végül nem voltak teljesen elégedettek és utólag módosítani kellett a terveket. Ahhoz, hogy az ilyen eseteket elkerüljem, elkezdtem egyre jobban az építészetet az önismeret területére terelni. Elkezdtem egyre inkább a kiinduló állapotot, a vélt és valós értékek közötti kapcsolatot, a belső világukat, az előképek belső dimenzióit, jelenlegi életüket feltárni, lehetőleg minél jobban megérteni a mozgatórugóikat, életmódjukat, vágyaikat, hogy az épület melyet tervezek az ő képükre születhessen meg. Ezzel együtt fontos volt megértenem a bennem élő építészt is, aki szeretne szakmailag bizonyítani, szolgálni, meghallgatni, adni és kapni, kreálni, kiemelkedni és beolvadni és még rengeteg mást is, majd tudatosítani magamban, hogy minden egyes építés, egy-egy új történet, új tanulási lehetőség mind az építtetőknek, mind az építésznek, nekem. Majd ebből a sok külső-belső alkotóelemből olvad egy egésszé az épület.

Számomra a tervezés az ismerkedéssel kezdődik. Ügyfeleimmel eleinte belül építkezünk, sokat beszélgetünk egymással, majd ha a teremtő belső csendben megszületik az épület magja, kezdünk el, funkciókról, anyagokról, beépítésről, építménymagasságról, tömegekről stb. beszélni. Véleményem szerint manapság leginkább a funkció és a használat adja az épület értékét, háttérbe szorítva a lelki, szellemi és egyéb nem mérhető tartalmakat. Pedig az épület olyan szerves alkotója az embernek, a benne élőknek, mely nyolcadik bőrrétegként működik, hatással van az életünk minden mozzanatára, nem csak a jelenre, hanem hosszú távú életminőségünkre is. Fontosnak találom, hogy építészként minél pontosabban megtaláljam azt az építészeti formát, gondolatot, ezekhez a műszaki tartalmakat, amelyek egységben vannak az építtetőkkel. A belső egyensúly megteremtését segíti a külső térrel való harmónia, melyhez szükséges önmagunk ismerete. Ezt az útkeresést szeretném minél tudatosabban építészként és Life Coachként segíteni.

A "Neked való ház" ülések ehhez a belső „útkereséshez” adnak iránymutatást és segítséget. 

Néhány gyakorlati kérdés:

Mi történik a megbeszélésen?
Az első alkalommal egy 30 perces kötetlen beszélgetést tartunk, ahol megismerkedünk egymással, egymásra hangolódunk. Ha kérdéseid vannak a Life Coachinggal és a „Neked való ház” projekttel kapcsolatban, itt nyugodtan felteheted nekem. Ez egy kötetlen beszélgetés, ahol megválaszolom a kérdéseidet, tisztázzuk a házirendet és ha szeretnéd, felépítjük az ülések folyamatát célok kijelölésével.

Mennyi ideig tart egy foglalkozás?
A második alkalmat követően a beszélgetéseink 90 percig fognak tartani heti rendszerességgel. 

Hány foglalkozás szükséges az eredmény eléréséhez?
A beszélgetések eredményessége függ a téma mélységétől, a közös munka intenzitásától. A tapasztalat azt mutatja, hogy minimum 3 alkalom szükséges, de az összetettebb témáknál 10 alkalom is szükséges lehet.  A beszélgetések között otthon elvégzendő feladatok is előfordulhatnak, melyek a folyamat sikerességét segítik.

Mennyibe kerül egy foglalkozás?
Az árak egyéni ülések esetére értendők. A páros ülések kedvezményre jogosultak!

Coaching díj / alkalom: egyéni 15 000 Ft / 90 perc
                                  páros 20 000 Ft / 90 perc


A „Neked való ház” folyamatban lehetőség van több konstrukcióból is választani:

Az itt felsorolt, javasolt témaköröket a 0. alkalommal átbeszéljük, majd közösen alakítunk ki a beszélgetések fókuszát, figyelembe véve azt, hogy az egyes témakörök egymásra épülnek.
A „Neked való ház” beszélgetéseket egy „Épületlény” mandala készítésével zárjuk, mely a folyamatban elvégzett és elsajátított tapasztalatokat összegzi. Az egyéni ülések és a kedvezményes csomagok ára áfamentes, amit vagy előre utalással, vagy a helyszínen az első alkalommal készpénzben fizethetsz. A fizetés után számlát kapsz, amely az m.n.s. egyéb felnőttoktatásról szól majd.